You previously stated that your Cisco gateway has some "bug" that prevents you from using RFC2833, did you enable "dtmf-relay rtp-nte" on the voip dial-peer that the call is using? Unless you have configured the Cisco to support assymetric SDP or are using a non-default "rtp payload-type nte" setting that does not agree to well with FS's (default) "rfc2833-pt" setting, you should not have to use (SIP) INFO unless you want to. I would recommend doing the following to ensure you are hitting the correct dial-peer and it is configured for RFC 2833 ("rtp-nte"): command: show dialplan number [number] | i (dtmf-relay|DTMF Relay) output: DTMF Relay = enabled, dtmf-relay = rtp-nte, example: show dialplan number 5551212 | i (dtmf-relay|DTMF Relay) DTMF Relay = enabled, dtmf-relay = rtp-nte, Also, you can sift through "show sip-ua calls" for the call and ensure that the value of "Negotiated Dtmf-relay" is "rtp-nte". -metik Yehavi Bourvine wrote:
Hello Ognjen,
From the tests I've done it is not so... When I set the profile to use INFO, and a phone calls and asks for RFC2833 (phone-events in the SDP) the FreeSwich ignores it (does not have phone-events field in the reply SDP) which causes the phone to not send RFC2833 events...
Regards, __Yehavi:
2009/12/3 Ognjen Seslija <oseslija@gmail.com <mailto:oseslija@gmail.com>>
Bear in mind that FS will accept both 2833 and INFO in any profile on an inbound call. Param "dtmf-type" is valid only for outbound calls from the profile.
Ognjen
On Thu, Dec 3, 2009 at 6:11 AM, Yehavi Bourvine <yehavi.bourvine@gmail.com <mailto:yehavi.bourvine@gmail.com>> wrote:
Hello,
I have Polycom phones which send only RFC-2833 (or inband which I dislike) and they should go out to the PSTN via a Cisco gateway. The Cisco gateway has some bug and accepts only INFO.
I did a few tests:
* Some of the phones are on different profile than the Cisco. On their profile I set 'dtmf-type=rfc2833' and on the Cisco's profile I set 'dtmf-type=info' and Freeswitch did the translation. All works ok... * Some of the phones are on the same profile as the Cisco, so I must set dtmf-type to rfc2833; it works with internal applications (like voicemail) but does not work through the Cisco as it misinterprets the rfc2833
Is there a way to set some variable (or a parameter to the bridge application) to do the translation?
Thanks! __Yehavi:
_______________________________________________ FreeSWITCH-users mailing list FreeSWITCH-users@lists.freeswitch.org <mailto:FreeSWITCH-users@lists.freeswitch.org> http://lists.freeswitch.org/mailman/listinfo/freeswitch-users UNSUBSCRIBE:http://lists.freeswitch.org/mailman/options/freeswitch-users http://www.freeswitch.org <http://www.freeswitch.org/>
_______________________________________________ FreeSWITCH-users mailing list FreeSWITCH-users@lists.freeswitch.org <mailto:FreeSWITCH-users@lists.freeswitch.org> http://lists.freeswitch.org/mailman/listinfo/freeswitch-users UNSUBSCRIBE:http://lists.freeswitch.org/mailman/options/freeswitch-users http://www.freeswitch.org <http://www.freeswitch.org/>
------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________ FreeSWITCH-users mailing list FreeSWITCH-users@lists.freeswitch.org http://lists.freeswitch.org/mailman/listinfo/freeswitch-users UNSUBSCRIBE:http://lists.freeswitch.org/mailman/options/freeswitch-users http://www.freeswitch.org