On Fri, Feb 5, 2010 at 12:16 PM, Jerry Richards <jerry.richards@teotech.com> wrote:
If I use OpenSER for a session border controller, does anyone see an issue if it resides on the same server as Freeswitch? So I would have a LAN and WAN socket? Are there any drawbacks (other than loading) to worry about?
Thanks And Best Regards, Jerry
You can use different IP addresses or ports. I do this all of the time. I question why you are using OpenSER (OpenSIPS?) as a SBC. FreeSWITCH is actually more well suited to most of the functions served by something called* a "session border controller". For example, FreeSWITCH in bypass media mode is a signaling only SBC where you can (cleanly) do the header rewriting, number formatting, and SIP topology hiding typically done by a SBC without touching the media. Proxy media mode can do the same while proxying media (traversing NAT and hiding real RTP addresses). FreeSWITCH in normal bridging mode can transcode, convert between different types of DTMF and do everything else mentioned above. OpenSER as a proxy can't even (per RFC3261) rewrite To or From, nor will it hide topology (it simple adds Record-Route/Via). * Session borders controllers are very ill-defined and mean different things to different people. -- Kristian Kielhofner http://www.astlinux.org http://blog.krisk.org http://www.star2star.com http://www.submityoursip.com http://www.voalte.com