On Aug 20, 2009, at 5:25 PM, Carlos S. Antunes wrote:
Raymond Chandler wrote:
On Aug 20, 2009, at 5:03 PM, Carlos S. Antunes wrote:
Hmm, where does it say that, after the lookup, one cannot use the same IP address as before? :)
Section 4 of RFC3263 as quoted in my first email....
"The procedures here MUST be done exactly once per transaction, where transaction is as defined in [1]. "
Raymond, sure. But do the "procedures here" preclude one from choosing the same host given that both the priorities and weights are the same for all the hosts?
well, not exactly, in fact... every so often, you will end up choosing the same 1 out of 4 hosts twice in a row at random, but the procedures basically say to choose one at random if they're evenly prioritized and evenly weighted.... so saying "i'm gonna keep this one for later user" kind of goes against "random" That said, I'm really just about done with this thread since I don't personally agree with the spec in this case anyway since stale nonce checking makes sense to avoid replay attacks, etc. Although, I haven't looked at the specs to see if checking for stale nonces breaks any specs... that might be an interesting search ;-) Raymond Chandler http://freeswitchsolutions.com http://cluecon.com http://cudatel.com