[Freeswitch-users] Calling internal extensions to/from outside is acting strange

Tae-Sung Shin prayersts at gmail.com
Mon Aug 9 05:22:11 PDT 2010

Hello Guys


First of all, I am a new user of Freeswitch. I spent a couple of days on
this issue and am desperate for some help.


Briefly, my problems are


1.       Calling out from SPA2102 (ext 1002) or a softphone (phonerlite)
(ext 1003) via gateway voip is disconnected as soon as it got answered after
ringing in the other side. 

2.       Calling from outside is disconnected 30 seconds after it got


I don't have this problem with calls between the internal extensions.

Without extensions (direct communication between gateway and SPA2102), I
verified SPA2102 is working fine


My environment: <PSTN outside> --- <Freeswitch> --- <my extensions>


As Freeswitch wiki, suggested, I have following xml contents


.         Sip_profiles/external/voipms.xml



  <gateway name="sip.atlanta.voip.ms">

    <param name="username" value="XXXXXXX" />

    <param name="password" value="XXXXXXXXX" />

    <param name="register" value="true" />

    <param name="expire-seconds" value="60"/>

    <param name="register-transport" value="udp"/>

    <param name="retry-seconds" value="100"/>




.         Dialplan/public/voipms.xml




    <extension name="AllOutbound">

      <condition field="network_addr" expression="^192\.168\.0\.11[2-7]$"/> 

      <condition field="destination_number" expression="^1?(\d{10})$">

        <action application="set"

        <action application="set" data="effective_caller_id_name=XXXXXXX"/>

        <action application="bridge"



<extension name="Inbound_mss">

  <condition field="destination_number" expression="^5555555555$">

    <action application="bridge"
data="sofia/internal/1002 at"/>



<extension name="Inbound_pstn">

  <condition field="destination_number" expression="^1002$">

    <action application="bridge"
data="sofia/internal/1002 at"/>



<extension name="Inbound_sipphone">

  <condition field="destination_number" expression="^1003$">

    <action application="bridge"
data="sofia/internal/@1003 at"/>






I think I went through all wiki and other articles on the web but could find
a resolution for this issue. I would appreciate if you give me any hint.




Tae-Sung Shin

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.freeswitch.org/pipermail/freeswitch-users/attachments/20100809/96d2da0b/attachment.html 

More information about the FreeSWITCH-users mailing list